Fanny tycker/tänker - smink

Tänkte starta en ny grej som jag kommer att kalla för något i form av "Fanny tycker/tänker". Jag hoppas att ni gillar detta och vill se mer olika kategorier av detta!
 
Som det står i rubriken så tänker jag idag tycka till och skriva vad jag tycker och tänker om smink. Om jag börjar och tar allt helt från början. Jag började ha smink i skolan, liksom till vardags när jag gick i sjuan/åttan. Innan dess hade jag bara på lite ögonskugga, puder eller lite glitter när jag var på skoldiscon eller sminkade mig hemma på skoj med vänner eller med min lillasyster. Jag minns att jag tjatade något förskräckligt på mamma att jag ville ha smink redan i femman/sexan men hon sa nej. Jag är glad att jag lyssnade på henne och verkligen följde det hon sa. För de som hade i smink i den åldern, några av mina kompisar (nämner inga namn), det såg i alla fall sjukt överdrivet ut att ha smink i den åldern. Jag trodde ärligt att det skulle bli till det bättre och att minimiåldern skulle höjas. 
Smink gör så mycket och kan få en att se så mycket annorlunda ut än hur man ser ut i verkligheten. Man ska kunna stå för vem man är och våga visa sitt inre jag. Jag säger absolut ingenting om att dölja fall man har finnar/pormaskar i ansiktet. Men att dränka sig i allt detta smink är inte bra, det påverkar och kan för många leda till att de får den där hyn med finnar och pormaskar istället. Så tänk på både som barn hur du sminkar dig och som förälder hur du låter ditt barn sminka sig.
 
Idag har det gått tvärtemot än vad jag velat och trott, tjejer redan i tvåan, trean går omkring med mängder av smink. Jag tycker att det är helt sjukt att det faktiskt är så. Att deras föräldrar inte protesterar och säger åt deras barn. Okej fine om man går i sexan och har lite mascara, men att gå i trean och sminka sig med orange fondation, puder, concealer, ögonskugga, kajal, eyeliner, massvis med mascara som klumpar sig över hela ögonfransarna, att ha smalt noppade och målade ögonbryn. Ah jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag tycker att det är helt sanslöst att det är såhär. Jag känner att om jag vore förälder till något av alla dessa små barn så skulle jag deffinitivt försöka sätta stopp för detta. 
 
Det var lite om mina tankar inom ämnet smink, jag hoppas ni gilladeinlägget och är intresserade av fler liknande inlägg med andra ämnen. Skriv jättegärna förslag på vad jag skulle kunna skriva om här nedan så är nu supersnälla. För jag känner verkligen att jag behöver ha lite inspiration med nya sorts inlägg till bloggen :)
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus